Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет взяв участь у відкритті спортивного комплексу ЗУНУ


Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет взяв участь у відкритті спортивного комплексу ЗУНУ
Сьогодні у класичному університеті Тернополя відбулася знакова подія — урочисто відкрили спортивний комплекс Західноукраїнського національного університету. Студенти, спортсмени, тренери, викладачі радо зустріли гостей: Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, Голову Тернопільської ОДА Володимира Труша, міського голову Тернополя Сергія Надала.
Студенти Центру підготовки офіцерів запасу внесли Державний прапор України, який гордо замайорів на головному флагштоці.
Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет звернувся до присутніх: «Перебуваючи у славному місті Тернополі, яке сьогодні входить у топ-10 областей України за рівнем розвитку, я пишаюся нашою державою. Завдяки професійності та політичній далекоглядності органів державної влади і найкращого ректора Андрія Крисоватого відбуваються дивовижні зміни в освіті й Україні. Гордість університету – його студенти. Тому, дорога молоде, ставте перед собою максимально амбітну мету й впевнено крокуйте до неї!»

Пан Сергій вручив студентам подарунки – спортивний інвентар для занять фізичною культурою. Юнаки та дівчата виготовили для міністра футболку з надписом «Сергій Шкарлет № 1», адже він із захопленням грав із ними у баскетбол й емоційно вболівав за команди.
Церемонія відкриття спортивного комплексу супроводжувалась традиційним перерізанням стрічки.
«Високоповажні гості, дорогі студенти! Відкриття спортивного комплексу – потужного об‘єкту інфраструктури – це, насамперед, великий внесок у здорове майбутнє української молоді, а ще – це приклад того, як спільними зусиллями та працею ми зробили добру справу. Відтепер для вас, юнаки та дівчата, сучасне і зручно обладнане футбольне поле, якісні легкоатлетичні доріжки, тенісний корт, майданчик для гри у волейбол, баскетбол, комфортабельна крита глядацька трибуна та зручні сидіння для активних вболівальників. Освіта і спорт – це дві потужні основи, фундамент на якому тримається гармонійний розвиток молодого покоління нашої нації. Переконаний, що цей комплекс стане символом сили, здоров’я, гарту, невпинного руху вперед та стремління до нових перемог!» — зазначив Андрій Крисоватий.
Приємно було почути слова вітань від члена Наглядової ради ЗУНУ, Голови Тернопільської ОДА Володимира Труша: «У класичному університеті Тернополя упродовж років плекають славні традиції виховання фізично загартованого покоління студентів. Тут є фахові тренери, які впевнено формують справжніх зірок спорту — чемпіонів України та світу, і головне, тут є молодь, сповнена харизми, драйву й бажання досягати нових незвіданих вершин».
З особливою прихильністю до молоді вишу виступив Сергій Надал – член Наглядової ради ЗУНУ, міський голова Тернополя, який сказав: «Дорогі друзі, вітаю всіх із появою ще одного чудового спортивного об’єкту на території нашого міста. Приємно зазначити, що спорт стає модним, і що із кожним роком збільшується запит серед мешканців міста Тернополя на створення таких комплексів. Бажаю студентам нових спортивних здобутків, а мешканцям — гарного відпочинку і міцного здоров`я. Впевнений, що спортивний комплекс, який ми сьогодні відкрили, сприятиме успішному розвитку спорту у нашому краї, надихатиме на зміцнення позицій України у світовому та європейському співтоваристві. Бережіть те, що створили для вас!»

Нехай наполегливість, вірність традиціям спорту ведуть усіх нас до нових перемог!